Новини ДПІ

15 Листопада, 2023 р., 11:21
    На це запитання начальником Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Тарасом Печорою надано коментар-відповідь про те, що Пунктом 177.4 ст. 177 ПКУ визначено перелік витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування, а саме:
15 Листопада, 2023 р., 11:20
    Працівники Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області активно продовжують проводити тренінги для платників податків, під час яких роз’яснюють податкові новації, навчають реєструвати та застосовувати програмні реєстратори розрахункових операцій, адже підприємці, зокрема 2-4 групи спрощеної системи оподаткування, мають проводити розрахункові операції через РРО або програмні РРО.
15 Листопада, 2023 р., 11:19
  Нещодавно заступником начальника Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Оксаною Солонинкою було проведено сеанс телефонного зв`язку «гаряча лінія»  стосовно застосування Закону України від 30 червня 2023 року №3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України  та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 
15 Листопада, 2023 р., 11:18
   Фахівці Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області регулярно надають платникам податків консультації з питань оподаткування, зокрема й розповідають про податкові новації, запроваджені Законом України № 3219.  
15 Листопада, 2023 р., 11:17
    Працівники Центру обслуговування платників Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області щоденно проводять роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання щодо функціонування електронних сервісів ДПС. Фахівці податкової навчають громадян подавати звітність в електронному вигляді з метою реалізації права на отримання податкової знижки. Під час таких заходів платники отримують як теоретичні знання, так і практичний досвід щодо заповнення звітності в електронному вигляді.
15 Листопада, 2023 р., 11:16
  На це запитання заступником начальника Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Оксаною Солонинкою надано коментар-відповідь про те, що з метою недопущення випадків обліку сплачених коштів, згідно платіжних інструкцій, як «нез’ясовані надходження», що стає причиною виникнення податкового боргу у платників, необхідно дотримання вимог Наказу Міністерства фінансів України від 22.03.2023 №148 «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 березня 2023 року за №528/39584.
07 Листопада, 2023 р., 18:55
    Працівники Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області активно продовжують проводити тренінги для платників податків, під час яких роз’яснюють податкові новації, навчають реєструвати та застосовувати програмні реєстратори розрахункових операцій, адже підприємці, зокрема 2-4 групи спрощеної системи оподаткування, мають проводити розрахункові операції через РРО або програмні РРО.
07 Листопада, 2023 р., 18:53
   Нещодавно начальник Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Тарас Печора провів сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо порядку визначення розрахункової суми мінімального податкового зобов’язання, питання застосування та порядок реєстрації РРО/ПРРО.
07 Листопада, 2023 р., 18:52
  На це запитання заступником начальника Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Оксаною Солонинкою надано коментар-відповідь про те, що відповідно до п. 1 Переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (далі – Перелік), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року № 1336 (далі – Постанова № 1336), фізичні особи-підприємці, які сплачують єдиний податок, мають право здійснювати розрахунки без застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмних РРО (далі – ПРРО) з використанням розрахункових книжок (далі – РК) та книг обліку розрахункових операцій (далі - КОРО) при здійснені роздрібної торгівлі на території села, селища товарами (крім підакцизних товарів).
07 Листопада, 2023 р., 18:52
    На це запитання начальником Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Тарасом Печорою надано коментар-відповідь про те, що відповідно до п. 63.5 ст. 63 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) всі фізичні особи – платники податків та зборів реєструються у контролюючих органах шляхом включення відомостей про них до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – ДРФО) у порядку, визначеному ПКУ.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора