Новини

08 Квітня, 2021 р., 14:32
Ртуть – метал сріблясто-білого кольору, у звичайних умовах легкорухома рідина, що при ударі поділяється на дрібні кульки, у 13,5 разів важча за воду. З підвищенням температури випаровування ртуті збільшується. Пари ртуті та її сполуки дуже отруйні. З потраплянням до організму людини через органи дихання, ртуть акумулюється та залишається там на все життя. Симптоми отруєння ртуттю: металевий присмак у роті, почервоніння горла, болі в животі, нудота, блювота, головний біль, підвищення температури тіла до 39 ° С,  біль у яснах.  Що потрібно робити, якщо в приміщенні розбито ртутний градусник: - вивести з приміщення всіх людей; - відчинити настіж усі вікна у приміщенні; - максимально ізолювати від людей забруднене приміщення, щільно зачинити усі двері; - захистити органи дихання хоча б вологою марлевою пов'язкою; - негайно зібрати ртуть: збирати спринцівкою великі кульки і відразу скидати їх у скляну банку з розчином (2 г перманганату калію на 1 літр води), більш дрібні кульки збирати щіточкою на папір і теж скидати в банку. Банку щільно закрийте кришкою. Використання пилососу для збирання ртуті забороняється. - вимити забруднені місця мильно-содовим розчином (400 грамів мила і 500 грамів кальцинованої соди на 10 літрів води) або розчином перманганату калію (20 грамів на 10 літрів води); - зачинити приміщення після обробки так, щоб не було сполучення з іншими приміщеннями і провітрювати протягом трьох діб; - утримувати в приміщенні, по можливості, температуру не вище 18-200С для скорочення термінів обробки протягом проведення всіх робіт; - вичистити та промити міцним, майже чорним, розчином марганцівки підошви взуття, якщо ви наступили на ртуть. При значному розливі ртуті - негайно викликати фахівців через місцевий державний орган з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення для проведення демеркуризації приміщення. Будьте обережні і бережіть себе!!!  
27 Березня, 2021 р., 10:00
Шановні мешканці ! З початку року в області виникло 63 пожежі в екосистемах, спричинених випалюванням сухостою, на загальній площі понад 14 га. Недотримання правил пожежної безпеки та необережне поводження з вогнем, зокрема навмисне підпалювання сухої трави у більшості випадків призводить до загоряння торфовищ, лісової підстілки, лісу та сміттєзвалищ, що може призвести до масштабних пожеж, які становитимуть загрозу не лише довкіллю, житловим будинкам та інфраструктурі, але й життю і здоров’ю людей, особливо тим, хто має серцеві та алергічні захворювання і проблеми з дихальними шляхами.
26 Березня, 2021 р., 18:42
Запрошення-перепустки на пробне ЗНО уже  розміщені на інформаційних сторінках учасників  Львівським регіональним центром оцінювання якості освіти здійснено розподіл учасників пробного ЗНО за пунктами проведення.З 25 лютого 2021 р. учасники пробного ЗНО з Волинської, Львівської та Рівненської областей мають можливість роздрукувати запрошення-перепустки для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні, де вказані адреси пунктів проведення. 
25 Березня, 2021 р., 17:37
За результатами розгляду питання порядку денного засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Новояричівської селищної ради
25 Березня, 2021 р., 16:26
Керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. №211 та п.20 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,постанови Кабінету міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 22 липня 2020 р. № 641, протоколу № 12 позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічногої безпеки і надзвичайних ситуацій від 23 березня 2021 р.: Установити з  00.00. годин  25 березня  2021 року по 6 квітня 2021 року на території  Новояричівської селищної ради "ЧЕРВОНИЙ" РІВЕНЬ епідемічної небезпеки - та ЗАБОРОНИТИ:
19 Березня, 2021 р., 14:05
За результатами розгляду питання порядку денного засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Новояричівської селищної ради
03 Лютого, 2021 р., 10:49
 З  01 лютого 2021 розпочалась реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2021 року. Кожній особі, яка планує брати участь в ЗНО потрібно зробити 4 кроки.
27 Січня, 2021 р., 12:29
Порядок денний Виконавчого комітету Новояричівської селищної ради Львівського району Львівської області

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора