Новини

23 Лютого, 2023 р., 14:48
        Щороку у весняний період відбувається масова торгівля ранньоквітучими видами рослин, в тому числі занесеними до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення. Ранній термін цвітіння підсніжника складчастого, білоцвіту весняного, крокусів та інших спонукають до їх збирання, а масове збирання веде до їх зникнення.
22 Лютого, 2023 р., 16:48
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16.02.2022  № 1393 «Про реалізацію спільного з Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Товариством Червоного Хреста України проєкту щодо надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни» реалізується спільний проєкт Міністерства у справах ветеранів України та Червоного Хреста України з підтримки ветеранів війни, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок війни, а саме надання грошової допомоги у розмірі 16 тисяч гривень ветеранам війни, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок війни (далі – проєкт).   Львівська ОВА повідомляє, що проєкт поширюється на повнолітніх громадян України, яким відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи, та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни. Особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банківський рахунок заявника у розмірі 4 000 гривень на місяць. Виплати будуть здійснюватися протягом чотирьох місяців незалежно від отримання ними інших видів допомоги.   «Подати заяву на отримання грошової допомоги можна на сайті eveteran.gov.ua. Важливо! Перед тим, як подавати заявку, пересвідчіться, що маєте електронний підпис. Детальну інформацію про те, як його отримати, ви можете знайти за посиланням: https://bit.ly/3YvEUvn .   Інструкція для подачі заяви на отримання грошової допомоги: 1. Зайдіть на сторінку вебсайту eveteran.gov.ua. 2. Щоб розпочати, перейдіть за посиланням "Надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни". 3. Пройдіть електронну ідентифікацію та автентифікацію з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису. 4. Перевірте своє прізвище, ім'я, по-батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків та зазначте свій міжнародний номер банківського рахунку IBAN, номер телефону та адресу електронної пошти. Якщо у вас немає банківського гривневого рахунку, ви можете відкрити його в одному з банків на вибір та дізнатися його міжнародний номер IBAN. Якщо міжнародний номер банківського рахунку IBAN змінився, необхідно подати нову заяву на вебсайті eveteran.gov.ua. 5. Перед тим, як надіслати заяву, повторно перевірте свої дані та надайте згоду на обробку та передачу даних про себе для отримання грошової допомоги від міжнародної організації. 6. Заяву буде надіслано до Мінветеранів, де буде верифіковано наявність статусу ветерана війни – особи з інвалідністю І або ІІ групи заявника в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни. Якщо особа відповідає цьому критерію, тоді знеособлені дані заявника в автоматичному режимі передаються до Червоного Хреста України для подальшої виплати грошової допомоги на вказаний у заяві банківський рахунок».  
22 Лютого, 2023 р., 16:34
✅ Прийти в одне з бюро правової допомоги. На мапі за посиланням ➡ https://bit.ly/bpd_buro можна перевірити розташування, номери телефонів та режим роботи. Не забудьте захопити із собою різні документи, що стосуються вашого питання - це допоможе юристу швидше вам допомогти.
22 Лютого, 2023 р., 09:25
У січні-грудні торік 249 роботодавців області отримали у Львівському обласному центрі зайнятості дозволи або продовжили термін їхньої дії на застосування праці 381іноземного громадянина із 42 країн світу. Зокрема дозволи на застосування праці отримали громадяни Туреччини (86), Польщі (59), Індії (20), Німеччини (10), США (8), Великої Британії (6), Нідерландів (5), Намібії (5), Австрії (4), Франції (5), Норвегії (3), Чехії (3), Словаччини (3), Бразилії (3), Колумбії (3), Узбекистану (3) та ін. Серед тих, хто отримав право працювати в Україні, 147 іноземців відносяться до категорії «інші наймані працівники»,83 – працюють в ІТ-сфері, до категорії«відряджені іноземні працівники» належать24особи, котрі були направлені іноземними роботодавцями в Україну для виконання певного обсягу робіт (надання послуг) на підприємствах Львівської області. Здебільшого праця іноземців застосовується у виробничій сфері,а також на фірмах, що займаються фінансовою та страховою діяльністю,будівництвом доріг, сільським господарством, ІТ-індустрією, освітою таторгівлею.
20 Лютого, 2023 р., 14:16
На Львівщині триває запис добровольців до лав штурмових бригад Гвардії наступу. Обирати можна ту, яка найбільше мотивуватиме. Для тих, хто ще не визначився, розповідаємо про кожний з підрозділів. 
09 Лютого, 2023 р., 09:34
У рамках реалізації урядового проєкту «єРобота» з лютого поточного року відновлений прийом заяв охочих отримати мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу. «На Львівщині завдяки цій програмі, яка стартувала у липні минулого року, буде освоєно понад 100 млн грн і створено 1045 нових робочих місць», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. За його словами, у 2022 році за результатами реалізації урядової ініціативи 433 учасники, документи котрих розглядала комісія ЛОЦЗ, отримали позитивне рішення про фінансування власних бізнес-ідей за рахунок мікрогрантів. Середній розмір виплати склав 234,7 тис. грн. Цьогоріч до програми «єРобота» внесені певні зміни. Зокрема кошти учасникам програми виплачуватимуться із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Мікрогранти щодо яких було прийняте позитивне рішення у 2022 році, будуть профінансовані із фонду державного бюджету. Право нафінансову підтримкумають як підприємці, що вже ведуть бізнесову діяльність, так і ті, хто має намір відкрити власну справу. Щоб отримати кошти, потрібно подати заяву та розроблений бізнес-план через портал «Дія». Після перевірки поданих документів, оцінки бізнес-плану, а також ділової репутації заявника йому потрібно пройти співбесіду з членами комісії Львівського ОЦЗ. Рішення про надання гранту ухвалюється в Державному центрі зайнятості. Основна умова отримання мікрогрантів – створення не менш як одного нового робочого місця. Державні кошти надаються для покриття таких напрямів витрат: – придбання меблів, обладнання (окрім транспортних засобів), необхідного для провадження господарської діяльності отримувачем, яке не підлягає відчуженню до виконання умов договору про надання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу (крім випадків відчуження внаслідок звернення стягнення на нього уповноваженим банком відповідно до договору застави); – закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, свійських тварин та птиці, багаторічних насаджень, саджанців, посівного матеріалу, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних з реалізацією бізнес-плану (такі витрати повинні становити сумарно до 50 відсотків розміру мікрогранту); – послуги маркетингу та реклами (не більш як 10 відсотків розміру мікрогранту); – орендна плата за нежитлове приміщення (до 25 відсотків розміру мікрогранту); – орендна плата за обладнання (не більш як 10 відсотків розміру мікрогранту); – лізинг обладнання, окрім автомобілів, мотоциклів та інших транспортних засобів особистого користування (до 50 відсотків загального розміру мікрогранту); – використання у підприємницькій діяльності прав інших суб’єктів господарювання (комерційна концесія). Консультації з питань участі у програмі «єРобота» можна отримати на телеграм- каналі за посиланням https://t.me/DCZ_Lviv , а також за номерами тел.: 096 682 51 83 або (0322) 33 01 67.
07 Лютого, 2023 р., 17:04
Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України в рамках реалізації проєкту зі створення Школи сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок, проводить опитування для виявлення ветеранів, зацікавлених у створенні та розбудові сімейних фермерських господарств та проходження ними відповідного навчального курсу. Метою проекту є розробка та підтримка діяльності системи неформального професійного навчання та дорадчого супроводу для залучення ветеранів війни до фермерської діяльності насамперед, щодо створення та розвитку сімейних фермерських господарств, а також їхнього кооперування для підвищення ефективності. Проект охоплюватиме усю Україну, окрім тимчасового окупованих територій.  Пройти опитування можна заповнивши анкету за посиланням: https://forms.gle/4bDJBtiCaMQYUgY67. Якщо ветеран вже є успішним фермером та готовий ділитися своїм досвідом з іншими ветеранами, то пройти анкетування можна за посиланням https://forms.gle/HaKE9TCmF8sULuJG6. Лист Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України додається.
30 Січня, 2023 р., 10:21
До уваги осіб з інвалідністю, отриманою внаслідок війни! Відповідно до телеграми Львівського ОТЦК та СП №73_озп від 23.01.2023 року. Навчально – методичний центр професійно-технічної освіти у Львівській області повідомляє: у рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Республіки Корея Ви може отримати підтримку у здобутті робітничих професій із подальшим працевлаштуванням на підприємствах  Львівщини.
27 Січня, 2023 р., 11:57
У період війни Львівська обласна служба зайнятості працює над реалізацією кількох активних програм, спрямованих на створення нових робочих місць і збереження трудового потенціалу, допомагаючи таким чином безробітним повернутися до трудової діяльності, а підприємствам – знайти потрібний персонал.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора