Новини

20 Квітня, 2023 р., 17:37
         Кам”янка-Бузька дільниця Червоноградського відділення АТ”Львівгаз” інформує, що згідно затвердженого плану-графіку ремонтно-профілактичних робіт на ГРС Новий Яричів, Бібрським ЛВУМГ ТОВ“Оператор ГТС України”  буде припинено подачу газу споживачам 02.05.2023 року з 9-00 год до наступних населених пунктів Кам”янка-Бузького району:
20 Квітня, 2023 р., 11:21
Пріоритетними елементами безпечного поводження із засобами захисту рослин повинні бути збереження корисної флори і фауни, недопущення пошкодження рослин, погіршення їх стану та забруднення продукції рослинного походження і довкілля. У практиці зустрічаються випадки нехтування цими вимогами, що призводить до важких наслідків: забруднення навколишнього середовища та загибелі бджіл. Кожне використання засобів захисту рослин повинно бути обґрунтованим та доцільним. Асортимент пестицидів, час застосування та кратність обробок має відповідати «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». Працівники, які працюють з пестицидами та агрохімікатами, зобов’язані пройти медичний огляд і мати допуск і посвідчення на право роботи з даними речовинами. Фізичні і юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, згідно ст.37 Закону України “Про бджільництво”, зобов’язані не пізніше, ніж за три доби до початку обробки повідомити про це органи місцевого самоврядування. Ці в свою чергу проводять реєстрацію пасіки за заявою, забезпечують ведення журналу обліку пасік, інформують пасічників про заплановане застосування засобів захисту рослин на адміністративній території протягом чотирьох робочих годин, затверджують склад постійно діючої Комісії із встановлення факту отруєння  бджіл. При цьому повідомляється дата і час початку робіт із застосування засобів захисту рослин, територія майбутнього застосування пестицидів, назва препарату, діюча речовина та клас небезпеки запланованих до застосування засобів захисту рослин,  ступінь і строк дії токсичності препарату. У період проведення робіт у радіусі 200 метрів від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи. Усі роботи із засобами захисту рослин слід проводити у вечірні та ранкові години в період відсутності льоту бджіл за швидкості вітру до 4 м/с. Враховуючи токсичність  всіх пестицидів для бджіл, обприскування сільськогосподарських культур, які є медоносами, потрібно проводити у фазу бутонізації до цвітіння. Обробки інсектицидами в садах, на посівах  ріпаку та інших  медоносних  культур в період  цвітіння  не  проводити. Порушення законодавства про захист рослин тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність передбачену ст.21 Закону України “Про захист рослин”, ст. 38 Закону України “Про бджільництво” та Кодексу України про адміністративні правопорушення.
14 Квітня, 2023 р., 09:49
Пропозиція для суб'єктів мікропідприємництва чи малого бізнесу, фізичних осіб: грантове фінансування від 50 000 грн. до 250 000 грн. на придбання обладнання та сировини, оренди за приміщення.
13 Квітня, 2023 р., 09:17
Ваучер – це документ встановленого взірця, що дає право на перепідготовку за робітничою професією, підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутого за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти (окрім третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого) рівня вищої освіти), спеціалізацію та підвищення кваліфікації за однією з 70 професій та спеціальностей, з переліком яких можна ознайомитися на сайті Державної служби зайнятості  (https://bit.ly/3WaouqO).
11 Квітня, 2023 р., 15:08
Інвест офіс спільно з ПРООН в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу розробили навчальну програму для мікро, малого та середнього бізнесу.
11 Квітня, 2023 р., 10:48
Міжнародна сільськогосподарська науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience оголосила про проведення освітньо-грантової програми для жінок-фермерок TalentA-2023 задля зміцнення та розвитку жіночого фермерства в умовах повномасштабної війни, яку росія розв’язала проти України.
10 Квітня, 2023 р., 10:41
На виконання листа департаменту соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації від 31.03.2023 року No20-1741/0/23 щодо Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2022», повідомляємо наступне. В Україні щорічно проводиться Національний конкурс «Благодійна Україна – 2022», засновником та організатором якого є Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація Благодійників України». Метою Конкурсу є всебічна підтримка волонтерського та благодійного руху України, визнання українського волонтерства як унікального явища сьогодення; сприяння розвитку благодійництва, як національної традиції, узагальнення і поширення інформації про кращі практики у сфері благодійництва.  

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора