Новини ДПІ

31 Березня, 2022 р., 22:25
Кам’янка-Бузька ДПІ ГУ ДПС у Львівській області повідомляє, що платники податків, як і раніше,  можуть подавати звітність, заяви на перекидку чи повернення зайво або надміру сплачених коштів, листуватися з органами ДПС, перевіряти стан розрахунків з бюджетом тощо через Електронний кабінет.
28 Березня, 2022 р., 22:42
Платники податків, як і раніше,  можуть подавати звітність, заяви на перекидку чи повернення зайво або надміру сплачених коштів, листуватися з органами ДПС, перевіряти стан розрахунків з бюджетом тощо через Електронний кабінет.
07 Березня, 2022 р., 14:45
Наказом Державної податкової служби України від 24 лютого 2022 року № 243-о «Про встановлення простою у роботі Державної податкової служби України та її територіальних органах», виданого на підставі Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» (далі – Указ), встановлено простій у роботі Державної податкової служби України та її територіальних органах.
22 Лютого, 2022 р., 09:04
Кам’янка-Бузька ДПІ ГУ ДПС у Львівській області повідомляє, що податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ. Перелік витрат, за якими фізична особа має право на отримання податкової знижки за 2020 рік визначено статтею 166 ПКУ.
17 Лютого, 2022 р., 14:02
     Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області нагадує, що  громадянам, які отримували доходи за кордоном, а це в основному стосується заробітчан, і які сплатили податки за межами України, не доведеться платити податки ще раз, у разі якщо з країнами, де вони працювали, підписані угоди про уникнення подвійного оподаткування. Таким громадянам необхідно лише подати декларацію про майновий стан і доходи і зазначити суми отриманих доходів.
06 Лютого, 2022 р., 12:41
Пунктом 4 наказу Міністерства фінансів України  від 17.12.2020 № 783, зареєстрованим в Мінюсті 28.12.2020 р. за № 1295/35578 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859», встановлено, що податкова декларація про майновий стан і доходи (далі – декларація) у редакції цього наказу подається з 01 січня 2022 року.
01 Лютого, 2022 р., 15:41
Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що з 1 січня 2021 року статтю 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» доповнено частиною шостою, згідно з якою передбачено звільнення від сплати за себе єдиного внеску осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, та фізичних осіб – підприємців (далі – ФОП), які мають основне місце роботи, за місяці звітного періоду, за які роботодавцем було сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі, не меншому мінімального страхового внеску.Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску за умови самостійного визначення за місяці звітного періоду, за які роботодавцем було сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі, меншому мінімального страхового внеску, бази нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої цим Законом. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.Оскільки з 1 січня 2022 року розпочалася кампанія з подання податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (далі – декларація) за результатами 2021 року, звертаємо увагу фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування на окремі особливості заповнення декларації, за умови наявності основного місця роботи:
26 Січня, 2022 р., 09:35
Детальну інформацію щодо повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом розміщено на офіційному інформаційному ресурсі Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС (далі – КН ЕДП ІДД ДПС) (https://acskidd.gov.ua).
20 Січня, 2022 р., 21:55
Днями за участі начальника Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Тараса Печори відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування».
12 Січня, 2022 р., 15:13
     Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що борг фізичної особи з земельного податку, податку на нерухоме майно, який є ФОП – єдиноподатником не є підставою для анулювання реєстрації платника ЄП. Згідно ПКУ платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, у разі наявності податкового боргу у розмірі 3060 грн. на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів – в останній день другого із двох послідовних кварталів. Податкова вимога не надсилається, а заходи, спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу, не застосовуються, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (абзац третій п. 59.1 ст. 59 ПКУ). Це 3060 грн.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора