Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує! Повідомлення щодо призупинення документальних, камеральних та фактичних перевірок

Дата: 07.03.2022 14:45
Кількість переглядів: 84

Наказом Державної податкової служби України від 24 лютого 2022 року № 243-о «Про встановлення простою у роботі Державної податкової служби України та її територіальних органах», виданого на підставі Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» (далі – Указ), встановлено простій у роботі Державної податкової служби України та її територіальних органах.

У зв’язку із зазначеним та з урахуванням вимог пп. 102.3.2 п. 102.3 ст. 102 Податкового кодексу України, ДПС повідомляє наступне.

Зупинено проведення документальних, фактичних та камеральних перевірок, що були розпочаті до 24 лютого 2022 року та не були завершеними, на період по останній день календарного місяця (включно) у якому завершиться дія воєнного стану, введеного Указом. Таке зупинення перериває термін проведення перевірки та не потребує прийняття будь-яких додаткових рішень контролюючим органом. Документальні, фактичні та камеральні перевірки, які мали розпочатися у період з 24 лютого 2022 рокута та не були розпочаті, переносяться на період по останній день календарного місяця (включно) у якому завершиться дія воєнного стану, введеного Указом. Перебіг строків, встановлених ст. 86 та ст. 56 Податкового кодексу України, зупинено на період по останній календарний день місяця (включно), у якому завершиться дія воєнного стану, введеного Указом.

Державна податкова служба України звертається до ФОП – платників єдиного податку!

Наголошуємо, що в умовах запровадження воєнного стану в Україні до платників податків, у тому числі ФОП, не застосовуються штрафні санкції за відсутність можливості своєчасно сплатити податки та збори до бюджету.

Шановні підприємці - платники єдиного податку першої та другої груп, враховуючи настання форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), просимо за можливості виконувати свій податковий обов’язок та сплачувати єдиний податок. Додатково нагадуємо, що у  2022 році фізичні особи – платники єдиного податку першої – другої груп  мають сплачувати фіксовану суму єдиного податку щомісячно. Протягом року  фіксовані ставки єдиного податку залишаються незмінними. Підприємцям першої  – другої груп сплачувати єдиний податок треба також за місяці, в яких доход не отримувався.

Ставка для першої групи – до 10% від прожиткового мінімуму, встановленого на початок року, у 2022 році це ­­– 2481 грн (248,1 грн на місяць). Ставка єдиного податку  для другої групи – до 20% від мінімальної зарплати, яка на початок 2022 року становила 6500 грн (єдиний податок за місяць – 1300 грн на місяць).             

Крім того, інформуємо, що платники першої та другої груп відповідно до законодавства можуть здійснити сплату єдиного податку  авансовим внеском за весь податковий (звітний) період, але не більш як до кінця поточного звітного року.  Сплату податків підприємці можуть здійснити як в готівковій, так і безготівковій формах. На сьогодні, зважаючи на форс-мажорні обставини, сплату можна здійснити платіжними картами за допомогою онлайн-банкінгу.

 

Гаряча лінія Головного управління ДПС у Львівській області для платників податків

 

Шановні платники податків, надання консультацій працівниками ГУ ДПС у Львівській області буде здійснюватися за стаціонарними телефонами з 03 березня 2022 року  з 10.00 год. – 16.00 год.

Ви можете отримати первинні консультації з питань сплати платежів, повернення та /або  перекидів надміру  або помилково сплачених коштів, реєстрації та обліку програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО), декларування доходів та інших питань, що стосуються сплати податків фізичними та юридичними особами.

 

З питань:оподаткування фізичних осіб(управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Львівській області)

тел:  297- 33-59

 

З питань:оподаткування юридичних осіб(управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС у Львівській області)

тел:  297- 33-21

 

З питань:оподаткування підакцизних товарів(управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Львівській області)

тел:  297- 30-12

 

З питань:погашення податкового боргу (управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Львівській області)

тел:  297- 33-22

 

З питань:надання консультацій, адміністративних послуг(управління електронних сервісів ГУ ДПС у Львівській області)

тел:  297- 35-43

 

З питань:проведення перевірок(управління податкового аудиту ГУ ДПС у Львівській області)

тел:  297- 31-82

 

З питань:адміністрування та контролю за відшкодуванням ПДВ, адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій, спрощеної системи оподаткування(управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Львівській області)

тел:  297- 33-03

 

Разом - до перемоги!

Слава Україні! Героям слава!

 

Фінансова система держави працює

 

Шановні платники податків!

Фінансова система держави працює. Державна податкова служба забезпечує платникам можливість сплати податків та зборів.
Дякую всім, хто мав можливість і сплатив податки до бюджету наперед. Саме завдяки вашим зусиллям  підтримується економіка, Армія і Держава!
Саме завдяки вашій відповідальності та патріотизму до загального фонду державного бюджету за лютий надійшло 48,6 млрд грн.
З початку року надійшло 91,8 млрд гривень.
Дякую вам за розуміння та підтримку!
Разом ми - сила!
І тільки разом ми переможемо!
Слава Україні!


Про податки і не тільки дізнавайтеся із офіційних сторінок Державної податкової служби у соціальних мережах

Кам’янка-Бузької ДПІ запрошує приєднатися до офіційних сторінок Державної податкової служби України у соціальних мережах, де ви зможете переглянути анонси, новини, актуальні роз’яснення податкових новацій, все про сервіси податкової, а також інфографіки та коментарі фахівців служби.

Будьте в курсі останніх новин!

«Telegram» - канал ДПС - https://t.me/tax_gov_ua

сторінка ДПС на «Youtube» каналі - youtube.com/TaxUkraine

сторінка ДПС на «Facеbook» - facebook.com/TaxUkraine/

спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою 

сервісу «InfoTAX» - https://t.me/infoTAXbot

 

 

Начальник

Кам’янка-Бузької ДПІ

Головного управління

ДПС у Львівській області                                                                  Тарас  ПЕЧОРА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора