Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує! Електронний кабінет платника податків функціонує. Сертифікати ІДД ДПС буде автоматично перевипущено ще на один рік

Дата: 28.03.2022 22:42
Кількість переглядів: 72

Платники податків, як і раніше,  можуть подавати звітність, заяви на перекидку чи повернення зайво або надміру сплачених коштів, листуватися з органами ДПС, перевіряти стан розрахунків з бюджетом тощо через Електронний кабінет.

Нагадуємо платникам, що на запити платників, не пов’язані з запровадженим воєнним станом в країні, відповіді тимчасово не надаватимуться.

Сертифікати користувачів КНЕДП ІДД ДПС, термін яких завершується, буде автоматично перевипущено ще на один рік. Тобто, за один день до закінчення строку чинності старого сертифіката буде здійснено формування нового. При цьому, особистий ключ користувача не зміниться.

 

Державна податкова служба України звертається до ФОП – платників єдиного податку!

Наголошуємо, що в умовах запровадження воєнного стану в Україні до платників податків, у тому числі ФОП, не застосовуються штрафні санкції за відсутність можливості своєчасно сплатити податки та збори до бюджету.

Шановні підприємці - платники єдиного податку першої та другої груп, враховуючи настання форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), просимо за можливості виконувати свій податковий обов’язок та сплачувати єдиний податок. Додатково нагадуємо, що у  2022 році фізичні особи – платники єдиного податку першої – другої груп  мають сплачувати фіксовану суму єдиного податку щомісячно. Протягом року  фіксовані ставки єдиного податку залишаються незмінними. Підприємцям першої  – другої груп сплачувати єдиний податок треба також за місяці, в яких доход не отримувався.

Ставка для першої групи – до 10% від прожиткового мінімуму, встановленого на початок року, у 2022 році це ­­– 2481 грн (248,1 грн на місяць). Ставка єдиного податку  для другої групи – до 20% від мінімальної зарплати, яка на початок 2022 року становила 6500 грн (єдиний податок за місяць – 1300 грн на місяць).             

Крім того, інформуємо, що платники першої та другої груп відповідно до законодавства можуть здійснити сплату єдиного податку  авансовим внеском за весь податковий (звітний) період, але не більш як до кінця поточного звітного року.  Сплату податків підприємці можуть здійснити як в готівковій, так і безготівковій формах. На сьогодні, зважаючи на форс-мажорні обставини, сплату можна здійснити платіжними картами за допомогою онлайн-банкінгу.

 

Воєнний стан: розгляд запитів ДПС Львівщини призупинено, податкову консультацію можна отримати по телефону

 

На запити платників податків, які не пов’язані з запровадженим воєнним станом в країні, відповіді тимчасово не надаватимуться.

Так, в зв’язку з запровадженим воєнним станом на всій території  України тимчасово призупинено надання відповідей на звернення платників податків, надання індивідуальних податкових консультацій, надання запитів на інформацію, що не стосуються воєнного стану, військової діяльності, надання меддопомоги, евакуації населення тощо.

Одночасно нагадуємо, надання консультацій платникам податків не припиняється.

Платник податків може отримати первинні консультації з питань сплати платежів, повернення або перекидку надміру або помилково сплачених коштів, реєстрації та обліку програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО), декларування доходів та інших питань, що стосуються сплати податків фізичними та юридичними за такими телефонами ГУ ДПС у Львівській області:

 

032)2973359

(оподаткування фізичних осіб)

(032)2973321

(оподаткування юридичних осіб)

(032)2973012

(032)2973236

(підакцизні товари)

(032)2973322

(погашення податкового боргу)

(032)2973051

(надання консультацій, адміністративних послуг)

(032)2973309

(надання консультацій щодо електронних сервісів)

(032)2973182

(проведення перевірок)

(032)2973303

(ПДВ)

(032)2973505

(послуги з надання електронних ключів)

 

 

Про податки і не тільки дізнавайтеся із офіційних сторінок Державної податкової служби у соціальних мережах

 

Кам’янка-Бузької ДПІ запрошує приєднатися до офіційних сторінок Державної податкової служби України у соціальних мережах, де ви зможете переглянути анонси, новини, актуальні роз’яснення податкових новацій, все про сервіси податкової, а також інфографіки та коментарі фахівців служби.

Будьте в курсі останніх новин!

«Telegram» - канал ДПС - https://t.me/tax_gov_ua

сторінка ДПС на «Youtube» каналі - youtube.com/TaxUkraine

сторінка ДПС на «Facеbook» - facebook.com/TaxUkraine/

спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою 

сервісу «InfoTAX» - https://t.me/infoTAXbot

 

Воєнний стан: ЦОПи ДПІ Львівщини продовжують працювати

Центри обслуговування платників Львівщини продовжують у виняткових випадках надавати адміністративні послуги платникам податків.

Як правило це необхідність отримання громадянами реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП) у разі його відсутності у застосунку «ДІЯ».

Ліцензії на торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами вважаються чинними у разі сплати чергових платежів без проведення процедури продовження.

Для зручності використовуйте можливості електронних сервісів ДПС (https://tax.gov.ua/diyalnist-/elektronnyi-servisi/).

Телефонуйте на «Гарячі лінії» та отримуйте максимум інформації про питання пов’язані із оподаткуванням громадян, підприємців та юридичних осіб ( https://lv.tax.gov.ua/anonsi-ark/29739.html) .

 

 

Начальник

Кам’янка-Бузької ДПІ

Головного управління

ДПС у Львівській області                                                                  Тарас  ПЕЧОРА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора