Тарас Печора: Наша мета – вислухати, роз’яснити і допомогти

Дата: 25.03.2024 12:51
Кількість переглядів: 19

  Днями начальник Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Тарас Печора під час проведення сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»  відповідав на актуальні запитання платників.

Здебільшого запитували про те, кому обов’язково необхідно подати декларацію про доходи, отримані протягом 2023 року; хто має право скористатися податковою знижкою; які документи необхідні і чи можна подати декларацію через новий застосунок «Моя податкова».

Також звучали запитання і про те, як правильно заповнити заяву, щоб не отримати відмову щодо надання довідки про відсутність заборгованості платежів.

Крім того, Тарас Печора наголосив на необхідності своєчасної сплати податків і зборів до бюджетів, детально роз’яснив особливості застосування РРО/ПРРО, погашення податкового боргу, звірки по платежах до бюджету, нарахування мінімального податкового зобов’язання громадян. Окремо розповів і про необхідність дотримання вимог Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України № 148 від 22.03.2023.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора