Держпродспоживслужба інформує: для отримання посвідчення на право роботи з пестицидами необхідно пройти навчання, тестування та отримати відповідне свідоцтво

Дата: 22.02.2024 11:32
Кількість переглядів: 75

Фото без описуГоловне управління Держпродспоживслужби у Львівській області повідомляє, що з 28 червня 2023 р. набрала чинності Постанова КМУ від 9 травня 2023 р. № 458 «Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами», яка визначає умови одержання посвідчення про право роботи з пестицидами особами, діяльність яких пов’язана з організацією та проведенням робіт із зберігання, застосуванням пестицидів, а також  торгівлею ними. Постановою передбачено процедуру одержання посвідчення на право роботи з пестицидами, яка включає такі елементи:

- організацію та проведення навчання;

- тестування та видачу Свідоцтва про навчання;

- видачу Посвідчення про право роботи з пестицидами;

- збільшено термін дії Свідоцтва з року до двох років;

- запровадження можливості проведення навчання у дистанцій формі.

Для проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особи подають у паперовій або електронній формі до територіального органу Держпродспоживслужби заяву за формою згідно з додатком 3 Постанови КМУ від 9 травня 2023 р. № 458 «Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами».

Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та тестування за його результатами проводиться територіальними органами Держпродспоживслужби в очній або дистанційній формі на платній основі. Розмір плати за проведення такого навчання встановлюється згідно із законодавством. Після завершення навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особа проходить перевірку знань шляхом письмового тестування. Для забезпечення максимальної прозорості тестування здійснюється відеофіксація його проведення за допомогою технічних засобів, що мають функції відеозапису. Тестування здійснюється на безоплатній основі.

За додатковою інформацією звертатись у відділ захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування Управління фітосанітарної безпеки  ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області за адресою: м.Кам’янка-Бузька, вул.Незалежності,27(тел.0964836558).

Матеріал підготувала:

Головний спеціаліст відділу захисту рослин,

фітосанітарної діагностики та прогнозування

Управління фітосанітарної безпеки

ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області                                                      Ціж Л.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора