Про заповнення податкової декларації розповідають платникам податківці

Дата: 05.02.2024 14:37
Кількість переглядів: 19

    Фахівці Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області регулярно проводять зустрічі, семінари, тренінги, на яких роз’яснюють актуальні питання податкового законодавства та допомагають громадянам користуватися електронними сервісами ДПС  

Під час нещодавнього тренінгу податківці розповіли громадянам про особливості заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи за минулий рік, терміни її подання та сплати визначених податкових зобов’язань. Зокрема, було наголошено на граничних строках подання декларації. До 1 травня 2024 року потрібно подати декларацію у разі обов’язкового декларування доходів, а для отримання податкової знижки – до 31 грудня поточного року.

Також працівники ДПІ акцентували увагу громадян, що для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного передзаповнення декларації. Зокрема, цей сервіс дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів. Часткове автоматичне передзаповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна. 

Фахівці податкової служби наголосили, що платники податків можуть подати через Електронний кабінет не лише декларацію про майновий стан, а й іншу звітність, переглянути подану звітність, податкові повідомлення-рішення та перевірити стан розрахунків з бюджетом на наявність чи відсутність податкового боргу.    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора