У Кам’янка-Бузькій ДПІ – «гаряча лінія» з платниками

Дата: 01.12.2023 20:41
Кількість переглядів: 20

     Нещодавно у Кам’янка-Бузькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо використання положень Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», Закону України від 30.06.2023 року №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

На актуальні запитання платків щодо дотримання податкового законодавства відповідав начальник Кам’янка-Бузької державної податкової інспекції Тарас Печора.

У ході спілкування найбільше додзвонювачі цікавились, як їм подати заяву для реєстрації програмного РРО.

Тарас Печора зазначив, що реєстрація програмного РРО здійснюється на підставі заяви за формою №1-ПРРО. Така заява подається в електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет або засобами телекомунікацій.

Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в податковій службі. Також на обліку має перебувати господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган шляхом подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою №20-ОПП.

Якщо є наймана особа касир, то суб’єкт господарювання повідомляє про сертифікати електронних підписів або печаток, що будуть використовуватися для програмного РРО такою особою.

Після включення ПРРО до реєстру ПРРО та завантаження програмного забезпечення такий програмний РРО може використовуватись.

Крім того, платників цікавило, чи вказується програмний РРО при поданні заяви для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

Керівник інспекції проінформував, що ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями видається органами ліцензування, якими відповідно до постанови КМУ від 05.08.2015 р. №609 є територіальні органи ДПС.

Для отримання такої ліцензії суб’єкт господарювання подає до органу ліцензування заяву про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями у довільній формі, у якій зазначається перелік програмних РРО, які знаходяться у місці торгівлі, їх фіскальні номери, дату реєстрації ПРРО в контролюючому органі та назву моделі ПРРО.

Також були запитання щодо використання електронних сервісів ДПС України, порядку нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, легалізації найманої праці та заробітної плати, можливості отримання податкової знижки, погашення податкового боргу та інші.

На завершення розмови,  Тарас Печора запропонував платникам приєднатися користувачів до нового мобільного застосунку «Моя податкова». Цей застосунок можна завантажити на свої гаджети, він є простим та зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби, а також сплати податків з використанням  платіжних систем.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора