Послуги з розподілу природного газу

Дата: 17.01.2023 16:44
Кількість переглядів: 40

Підстава для публікації обгрунтування: постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №631 і від 11.10.2016 №710».

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Новояричівська селищна рада Львівського району Львівської області; Україна, 80465, Львівська обл., Львівський р-н, селище міського типу Новий Яричів, пл.Єдності, будинок 22; код за ЄДРПОУ – 04374134; Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, зазначені у пункті 1 частини першої статті 2

Предмет закупівлі: ДК 021:2015:65210000-8: Розподіл газу (Послуги з розподілу природного газу)  (номер закупівлі в електронній системі UA-2023-01-17-012831-a)

Закупівля здійснюється без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі послуг відповідно до підпункту 5 пункту 13 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабміну від 12.10.2022 № 1178. Так, відповідно до статті 5 Закону України «Про природні монополії» від 20 квітня 2000 року № 1682-III, розподіл природного газу є сферою діяльності суб’єктів природних монополій. Відповідно до Кодексу Газорозподільних систем, Оператор газорозподільної системи (далі - Оператор ГРМ) – суб’єкт господарювання, що на підставі ліцензії здійснює діяльність з розподілу природного газу газорозподільною системою, яка знаходиться у його власності або користуванні відповідно до законодавства, та здійснює щодо неї функції оперативно-технологічного управління. Окрім цього, відповідно до постанови НКРЕКП від 29.06.2017 № 850 АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ОПЕРАТОР ГАЗОРОЗПОДІЛЬНОЇ СИСТЕМИ «ЛЬВІВГАЗ» є єдиним надавачами послуг з розподілу природного газу на території міста Львів та Львівської області, де знаходиться газорозподільна система, що перебуває у власності, господарському віданні, користуванні чи експлуатації АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ОПЕРАТОР ГАЗОРОЗПОДІЛЬНОЇ СИСТЕМИ «ЛЬВІВГАЗ». Відповідно до п. 25 Зведеного Переліку суб’єктів природних монополій станом на 30.11.2022 р. АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ОПЕРАТОР ГАЗОРОЗПОДІЛЬНОЇ СИСТЕМИ «ЛЬВІВГАЗ» відноситься до суб’єктів природних монополій міста Львова та Львівської області, тобто є єдиним підприємством, яке здійснює розподіл природного газу у Львівській області. Таким чином, на підставі вищенаведеного, враховуючи об’єктивну відсутність конкуренції з технічних причин щодо закупівлі послуг з розподілу природного газу з огляду на норми Особливостей є необхідність та підстави для прийняти рішення щодо здійснення Закупівлі без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі послуг відповідно до підпункту 5 пункту 13 Особливостей. Під місцем надання послуг слід розуміти: Борщовичі, вул. Садова ,1. корп.А, с. Борщовичі. вул. Бандери С., буд.98, с. Пикуловичі, вул. Булеци М.1, с. Борщовичі, вул. Садова,1, корп.Б.  З метою невідкладного забезпечення заходів правового режиму воєнного стану, до яких у тому числі входить здійснення публічних закупівель, частиною3-7 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону встановлено, що на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, предбачених цим Законом, визначаються Кабінетом Міністрів України із забезпеченням захищеності замовників від воєнних загроз.

   На виконання даної норми Закону урядом були прийняті Особливості.

   Положеннями Особливостей передбачено, що придбання замовниками товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень., послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн. гривень, може здійснюватися без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі послуг у разі, коли роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання в одному з таких випадків: відсутність конкуренції з технічних причин, яка повинна бути документально підтверджена замовником, тобто замовник застосовує виняток за Особливостями і укладає прямий договір. За результатами закупівлі, здійсненої відповідно до цього пункту, замовник оприлюднює в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель. Відповідно до пункту 3-8 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення».

    Отже, з огляду на зазначене застосовується вищевказане виключення.

    Водночас, як передбачено чинним законодавством , під час здійснення закупівель замовники повинні дотримуватися принципів здійснення публічних закупівель.

   З огляду на викладене, рішення замовника про проведення закупівлі відповідає чинному законодавству. Очікувана вартість закупівлі: 117`878.00 Гривня (з ПДВ)Запланований обсяг – 58124.77 метри кубічні.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: Розмір бюджетного призначення на розподіл природного газу на 2023 р. базується виходячи з очікуваного обсягу споживання природного газу на 2023 рік для потреб навчальних закладів та тарифу на розподіл природного газу, затвердженого для АТ «Львівгаз», що затверджений постановою НКРЕКП від 22.12.2021  № 2759.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора