Про заборону спалювання відходів та сухої рослинності

Дата: 29.08.2022 14:32
Кількість переглядів: 1199

        Спалювання відходів та  сухої рослинності заборонено!

      Новояричівська селищна рада попереджає громадян про заборону спалювання сухої рослинності, опалого листя, стерні та будь-якого сміття.

      На основі безперечного чинника широкого спектру негативних наслідків підпалів, а особливо небезпеки для здоров'я та життя людей, спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, без дозволу відповідних органів, є заборонене законодавством України. 

        Якщо Ви стали свідками спалювання сухої рослинності, твердих побутових та інших відходів тощо:

  • Зробіть фото-відео фіксацію правопорушення.
  • Повідомте офіцера  поліції Новояричівської територіальної громади:
    • ПОГ СВГ ВП Львівського РУП №1 ГУНП у Львівській області майор поліції Савицький Дмитро Сергійович тел. 098 231 0907
    • ПОГ СВГ ВП Львівського РУП №1 ГУНП у Львівській області старший лейтенант  поліції  Беліков Михайло Віталійович   тел. 099 6627276.
  • Повідомте Державну екологічну інспекцію у Львівській області  тел. (032 ) 238 7370.

Відповідальність:

         Варто наголосити, що  відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною рослинністю, або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 3060 до 6120 грн. і на посадових осіб  від 15300 до 21420 грн. Ті самі дії, вчинені в межах природно-заповідного фонду на громадян від 6120 до 12240 грн. і на посадових осіб  від 21420 до 30600 грн.

       В черговий раз  вертаємось до громадян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля, не спалювати суху траву та залишки рослинності, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю.
Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора