Про виявлення та реагування випадків жорстокого поводження з дітьми в умовах воєнного стану

Дата: 12.05.2022 09:29
Кількість переглядів: 2536

ВАЖЛИВО

 щодо виявлення та реагування на випадки жорстокого поводження з дітьми в умовах воєнного стану!

    Служба у справах дітей виконавчого комітету Новояричівської селищної ради інформує -  в умовах воєнного стану в Україні, масової евакуації та переміщення дітей, сімей з дітьми з населених пунктів, де ведуться активні бойові дії, значно зростає загроза життю та здоров’ю дітей, а також ризик вчинення різних форм жорстокого поводження з ними, адміністративних чи кримінальних правопорушень по відношенню до дітей. В період воєнного стану існують ризики посилення конфліктів у сім’ях, зокрема, через емоційне напруження, економічні негаразди, що може спричинити залишення дітьми домівок та дитячу бездоглядність. Враховуючи  вищенаведену інформацією, важливим є своєчасне виявлення та захист прав дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, в тому числі внаслідок загрози їх життю та здоров’ю, жорстокого поводження з ними.

         Як що вам стали відомі факти про загрозу життю чи здоров’ю дітей, вчинення правопорушень стосовно дітей необхідно звертатися до поліції за номером 102. Крім цього функціонує єдиний номер українських екстрених служб 112.

       Додаткові номери екстрених служб в Україні: 101 – служба порятунку, рятувальники; 103 – швидка медична допомога; 104 – газова служба.

      Урядовий контактний центр (консультації з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидія домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей – 1547;

Отримати консультації та психологічну підтримку можна також за телефонами:

 • Національна гаряча лінія для дітей та молоді (консультування дітей та молоді щодо проблем в особистих стосунках, непорозумінь з батьками, насильства чи жорсткого поводження, консультації психолога, юриста та соціальних працівників щодо випадків порушення прав дитини) – 0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного телефону) або 116 111 (з мобільного);

Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації – 0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного телефону) або 116 123 (з мобільного).

    За ініціативою Офісу Президента України, спільно з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Міністерством соціальної політики України створено чат-бот у мережі Telegram „Дитина не сама” (@dytyna_ne_sama_bot), який допомагає дітям у складних ситуаціях під час воєнного стану.

    Служба у справах дітей виконавчого комітету Новояричівської селищної ради знаходиться за адресою: с. Старий Яричів, вул. Заводська, 2

 тел.. 0984731896

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора