Парламент підтримав законопроєкт про визначення управителів для багатоквартирних будинків, які не обрали форму управління

Дата: 17.02.2022 15:33
Кількість переглядів: 725

Парламент в першому читанні підтримав законопроєкт про визначення управителів для багатоквартирних будинків, які не обрали форму управління.
Відповідно до умов законопроєкту органи місцевого самоврядування зобов'язані оголосити та провести конкурс на обрання управителем для тих будинків, що не створили ОСББ та не укладали договір (умову) з управляючою компанією не пізніше 1 березня 2022 року.
Цей проєкт мотивовано тим, що існують співвласники багатоповерхівок, які займають інертну позицію – у них не створено ОСББ та не обрано управителя.

Мешканці забувають, що відповідальність за утримання будинку покладено на них і цей законопроєкт врегулює певні прогалини в чинному законодавстві.
Управитель є вагомою ланкою в належному забезпеченні утримання спільного майна та вирішені господарських проблем мешканців. Під час обрання управителя співвласникам будинків рекомендуємо враховувати на добропорядність та фаховість управителя, які обираються, та зважати на їх період роботи на ринку таких послуг.
Співвласники, які не хочуть підписувати договір на управління будинком з управляючими компаніями, мають альтернативу – створення ОСББ.
Фото без опису

 

 

Тому Новояричівська селищна рада рекомендує мешканцям багатоквартирних будинків, що знаходяться на території Новояричівської селищної ТГ та у яких не було обрано управителів та не створено ОСББ бути свідомими та відповідальними. В найкоротші терміни визначитись із формою управління та повідомити про це Новояричівську селищну раду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора