Як вберегтись від інших інфекційних захворювань під час пандемії Covid-19

Дата: 03.06.2021 17:50
Кількість переглядів: 713

Як вберегтись від інших інфекційних захворювань під час пандемії Covid-19

Коронавірусна інфекція – це вірусне захворювання, яке набуло масового розповсюдження  серед людей по всьому світі. Тим не менше не втрачають актуальність інші інфекційні захворювання (ГРВІ, грип, гострі кишкові інфекції, ротавірусні інфекції, кандидози тощо), збудниками яких є віруси, бактерії, грибки.

Як вберегти себе та своїх близьких від інфекційних захворювань:

  1. Уникати скупчень людей - аби зменшити вірогідність контактів із хворими людьми. Особливо це актуально під час епідсезону підйому захворюваності ГРВІ та грипу - з листопада по лютий місяць.
    Фото без опису
  2. Користуватися одноразовими масками - щоб захистити себе чи оточуючих від зараження. Маска ефективна, тільки якщо вона прикриває рот і ніс, її потрібно замінити, як тільки вона стане вологою чи забрудниться. Використані маски в жодному разі не можна розкладати по кишенях чи сумках - їх потрібно одразу викидати у смітник.
  3. Користуватися одноразовими паперовими серветками і рушниками - як після миття рук, так і для того, щоб прикрити обличчя під час кашлю, при нежиті. Використані серветки необхідно одразу викидати у смітник, оскільки вони також можуть стати джерелом зараження. Багаторазові серветки та рушники, особливо у громадських місцях, суттєво підвищують ризик зараження і широкого розповсюдження інфекції.
  4. Прикривати рот і ніс під час кашлю та чханні - аби запобігти розпорошенню інфікованих краплин слизу, які є джерелом зараження. Бажано робити це за допомогою одноразових серветок, які після використання одразу викидати у смітник. Якщо ви прикрили рот руками, їх необхідно одразу вимити з милом чи обробити дезінфікуючим гелем, інакше усі ваші наступні дотики становитимуть небезпеку для інших.
  5. Регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання як у помешканні, так і в робочих приміщеннях.
  6. Повноцінно харчуватися, висипатися. Це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам перебігу хвороби та її ускладненням.
  7. Мати чисті руки. Тими ж руками ви тримаєте гроші чи тримаєтесь за поручні, де кілька годин зберігаються в активному стані віруси і бактерії, що залишились від дотиків рук інших людей. Тому необхідно часто мити руки з милом або обробляти їх дезінфікуючим гелем із вмістом спирту.
  8. Уникати стресів, адже вони призводять до зниження опірності організму. Зараз  особливо актуальною причиною стресу є страх зараження Covid-19. Це все може призвести до розладів сну, проблем із концентрацією, депресивного та тривожного розладів, панічних атак.
  9. Іти на прийом до лікаря тільки за попереднім записом, щоб уникати скупчень людей в медичних закладах.
  10. Уникати перевтоми.

Бережіть себе і будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора