Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує!

Дата: 05.05.2021 14:10
Кількість переглядів: 110

Проведено сеанс телефонного зв’язку “гаряча лінія”

Нещодавно заступником начальника  Кам’янка-Бузької ДПІ ГУ ДПС в Львівській області Оксаною Солонинкою проведено гарячу телефонну лінію.

Наводимо деякі запитання та відповіді на них.

Питання: Які електронні сервіси ДПС допомагають в дистанційному спілкуванні з податковою службою?

Відповідь: В дистанційному спілкуванні з органами ДПС допомагають такі електронні сервіси  ДПС, як:

- «Єдине вікно подання електронної звітності» - спеціалізоване  клієнтське  програмне  забезпечення, яке розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Головна/ Електронна звітність/ Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності»;

- «Електронний кабінет» - інформаційно-телекомунікаційна система вхід до якої здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/, а також через вебпортал ДПС https://tax.gov.ua/.

Питання: Чи може підприємець подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування через «Електронний кабінет»?

Відповідь: За допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету підприємець має можливість направити до ДПС разом із супровідним листом у форматі pdf:

- заяву про застосування спрощеної системи оподаткування;

- розрахунок доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування.

Інформацію щодо отримання та реєстрації заяви в ДПС можна переглянути у вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлені листи - у вкладці «Відправлені документи».

Питання: Де платник податків має змогу дізнаватися про зміни в законодавстві?

Відповідь: Про зміни в законодавстві, слідкувати за наданням роз'яснень, консультацій та іншої інформації платник податків має змогу в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (http://zir.tax.gov.ua/), де можливо передивитись «Запитання – відповіді з Бази знань»; «Нормативні та інформаційні документи»; «Останні зміни в законодавстві»; «Письмові консультації» тощо.

Які документи необхідно подати для отримання номера облікової картки фізичної особи – платника податків?

Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області роз’яснює, що для отримання номера облікової картки фізичної особи, яка не включена до Державного реєстру, необхідно особисто або через представника подати до податкового органу облікову картку за формою № 1ДР, яка є водночас заявою для реєстрації у Державному реєстрі, та пред’явити документ, що посвідчує особу.

Якщо це іноземець чи особа без громадянства,  то для реєстрації додають до облікової картки крім документу, що посвідчує особу, засвідчений в установленому законодавством порядку його переклад українською мовою (оригінал та копія).

Документи, які відповідно подаються (надсилаються рекомендованим листом) до контролюючого органу, повинні бути викладені українською мовою та не містити виправлень. Підпис фізичної особи на обліковій картці повинен бути засвідчений у нотаріальному порядку. До зазначених Заяв фізична особа додає ксерокопію з чітким зображенням документа, що посвідчує особу.

Як можна внести зміни до облікової картки фізичної особи – платника податків у зв’язку із зміною прізвища, чи місцем проживання

Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, якщо у фізичної особи змінюється інформація про особисті дані, наприклад, зміна прізвища, то до Облікової картки необхідно внести зміни подавши Заяву за встановленою формою №5-ДР до податкового органу за своєю податковою адресою чи місцем проживання, а у разі якщо змінюється місце проживання то до податкового органу за новим місцем проживання.

 Для заповнення Заяви необхідні документ, що посвідчує особу та інші документи, які підтверджують зміни таких даних.

Якщо документи надсилаються рекомендованим листом, підпис фізичної особи на Заяві повинен бути засвідчений у нотаріальному порядку. Крім цього до Заяви необхідно додати ксерокопію з чітким зображенням документа, що посвідчує особу.

Також заяву та документи можна подати в електронному вигляді використовуючи кваліфікований електронний підпис будь-якого АЦСК, через приватну частину Електронного кабінету (ЕК).

 В такому разі, для внесення змін до облікової картки при зміні прізвища, громадянину необхідно відвідати податкову один раз, замість двох. Коли ж у громадянина відбулася зміна місця проживання, то у візиті до податкової взагалі немає необхідності, адже при поданні заяви через ЕК зміни у Держреєстрі відбудуться автоматично, а отримувати нову облікову картку не обов’язково, оскільки вона не зазнає змін.

Відвідуйте Центр обслуговування платників Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області лише за нагальної потреби

Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує, що найбільш запитуваною та невідкладною адміністративною послугою, з якою громадяни звертаються до Центру обслуговування платників, є отримання картки платника податків з реєстраційним номером облікової картки - платника податків.  

Звертаємо увагу, що першочергова видача Реєстраційного номеру облікової картки платника податків здійснюється в таких випадках:

вагітність та пологи;

здійснення оплати за лікування;

закінчення строку перебування на території України;

закінчення терміну дії доручення на отримання картки платника податків з  реєстраційним номером облікової картки - платника податків.

Закликаємо обмежити відвідування Центру обслуговування платників та в разі потреби отримувати послуги через електронні сервіси ДПС.

 

 

Начальник

Кам’янка-Бузької ДПІ

Головного управління

ДПС у Львівській області                                                                                        Тарас  ПЕЧОРА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора